SENASTE INFO ALLTID ÖVERST

Ny start beräknad till första kvartalet 2015


live trades
gold ,russel,oil,es


https://join.me/226-390-943
closed


söndag 23 maj 2010

veckans arslen

– Vi vill bara bli rättvist behandlade, säger David Ström till Norrländska Socialdemokraten ett drygt halvår efter händelsen.

– Och det har ni inte blivit utan långt därifrån

Han sitter fortfarande i rullstol efter att ha ådragit sig öppna underbensfrakturer, tre krossade ryggkotor, hjärnblödning samt frakturer på nyckelben och revben.
Det är ju inte riktigt klokt, säger Peter Kero, om myndigheternas krav på att han själv och Ström personligen skulle ha inställt sig till Arbetsförmedlingen omedelbart vid ankomsten till Sverige.
Han är också fortfarande rullstolsbunden efter att ha ådragit sig två frakturer på benet, krossad fot, dubbla lårbensfrakturer, kompressionsskador i ryggen samt revbensfrakturer.

- tydligen så anses inte era skador vara vare sig speciellt allvarliga eller akuta.
-
Grundregeln är att om sökande saknar arbetsgivare och vill ha sjuklön, ska de anmäla sig till Arbetsförmedlingen. Men en arbetssökande som blir akut svårt sjuk kan komma att undantas från reglerna i framtiden.

- som sagt var era skador anses ej vara speciellt allvarliga eller akuta.

– Den situationen bör vi titta över för det kan vara ganska orimligt att man då kontaktar Arbetsförmedlingen, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) till TT.

Cristina husmark Pehrsson tycker att man bör titta på detta inte att man skall titta på detta, hon anser också att det kan vara orimligt att man kontaktar arbetsförmedlingen dagen efter låt oss säga du kommer hem från Afghanistan utan ben och armar och kanske inte har alla tankar på just att imorgon måste jag till arbetsförmedlingen och söka jobb.
– Detta kan alltså vara orimligt enligt husmark, (obs det är inte orimligt enligt husmark.)


Frågan kommer att behandlas i den socialförsäkringsutredning som regeringen nyligen har tillsatt. Hela utredningen ska vara färdig "om ett par år", men delar av den kan vara klar redan 2011, berättar hon.

och under tiden så kan grabbarna klara sig själva, jobb finns det alltid bara för man sitter i rullstol efter att ha stridit för Sverige och riskerat sitt liv för skit pengar så ska man inte komma här och tro att man skall ha några förmåner
Man kan ju alltid jobba på mc McDonald’s.
Jag hörde dom söker folk som sitter och håller koll på hamburgare klockan, nu det gäller att stänga av den innan röda lampan lyser så att kunderna inte hinner se att burgarna är gamla.
Det fina med detta jobb är att man har mycket ledig tid för man jobbar bara 3 sek per 15 min och självklart så får du betalt för alla 3 sek varje gång lovar personal chefen lotta björk, som dessutom verkar vara en alldeles otroligt duktig människa som är så 100 % fokuserad på sitt arbete i Sverige att hon inte har en aning om att det finns faktiskt mc i andra länder typ usa som har ett och annat problem, men nej sånt har inte lotta tid att läsa om, utan full koll på Sverige om hur vi skall få personalen att jobba mer för mindre lön, för alla som jobbar hos lotta trivs ju så jätte bra så lite mer arbete gör ju alla super glada. Nä fy fan för mc Donalds svinerier.
Ok jag kom lite utanför ämnet här.


Husmark Pehrsson påpekar också att riksdagen har klubbat igenom regeringens förslag till stöd till soldater och anhöriga under och efter militära insatser som ska ges så länge det behövs. Därför ska en särskild veteransoldatsenhet inrättas.
– Försvarsmakten ska kunna lämna extra hjälp och vägledning till soldater som är skadats särskilt svårt, säger Husmark Pehrsson.
Hon tror därför att försvarsmakten redan nu kommer att se över sina rutiner i liknande ärenden.
Husmark ska dock ha beröm för att hon och alla våra politiker har upptäck att vi har soldater som utför utlandstjänst och faktiskt kan bli skadade tro det eller ej. Och har nu kommit på att det kan finnas ett (antagligen mycket litet behov) till någon form av hjälp efter hem komsten, det gäller förmodligen dom med alvarliga skador inte mindre blåmärken enligt killarnas skador enligt ovan.

Nä fy fan för politiker som husmark som tycker att man bör se över detta och inte att man skall se över detta.
Försäkrings kassan är inte mycket bättre dom. Dom ser felet och det orimliga med det men kan bara konstatera att enligt gammal praxis så är det en dag som gäller punkt slut. och så har han gjort sig förtjänt av ännu en månadslön på ett par hundra tusen,
Att ringa några samtal och kanske få till någon ändring ingår säker inte i hans löneavtal men ändå lite vett kan man ju ha.
Som tur var så kom detta upp i media och då blev det ju lite mer pr viktigt för berörda personer att lyfta på sina feta arslen och göra någon form av uttalande som husmark t.ex.
Om nu Sverige skall ha en fn styrka så tycker jag att politikerna skall ta sitt ansvar att även efter fn tjänsten ta hand om killar som Peter och David och betala dom livet ut som så behövs med full lön. Normal sjuk penning tycker jag är ett hån att ge dessa killar.
Jag vet att detta är än frivillig sak att gå med fn styrkan med det är också frivilligt att bli riksdagsman med feta pensioner livet ut. Så har vi råd med dessa riksdagspensioner så ska vi nog kunna ha råd med tag hand om skadade fn soldater.
Så denna vecka utses husmark och försäkringskassan och till vis del försvaret som tycks skita i sina veteraner, för hade dom brytt sig så hade detta problem aldrig dykt upp.
Till veckans största arslen i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar