SENASTE INFO ALLTID ÖVERST

Ny start beräknad till första kvartalet 2015


live trades
gold ,russel,oil,es


https://join.me/226-390-943
closed


fredag 16 juli 2010

Sven-Otto Littorin.söker jobb


Det var en skäggig och härjad Sven-Otto Littorin som siktades vid Arbetsförmedlingen igår morse. Sedan han sa upp sig från sin ministerpost står han nu utan arbete. A-kassan – den har han aldrig varit med i.

Förvånade jobbsökare kunde konstatera att den ovårdade och förvirrade mannen på Arbetsförmedlingen inte var någon annan än Sven-Otto Littorin.

- Jag hörde det när de fick honom att upprepa sitt namn. De hade inte känt igen honom och trodde han skojade. Vem heter Sven-Otto egentligen, hade arbetsförmedlaren undrat, säger Anna Andersson, 32 år, som besökte arbetsförmedlingen den morgonen.

Littorin blev till slut registrerad som arbetssökande. A-kassan kommer han dock inte långt med, då han aldrig varit med – ”sådan form av kollektivt sparande ställer oss på randen till en kommunistdiktatur”, ska Littorin ha sagt på förra partikongressen.

Avslag hos Försäkringskassan
En olycka kommer sällan ensam och Littorin har även fått avslag om ersättning från Försäkringskassan. Han hade sökt att få sjukskriva sig innan uppsägningen på grund av den psykiska stress han kände av att blivit påkommen för något kriminellt han begått, dessutom pinsamheten av att ha försökt skylla historien på vårdnadstvisten om sina barn.

På försäkringskassan ville de knappt ta i hans ärende. Handläggare Sirpa Hallinen förklarar:
- Han borde ju känna till våra nya direktiv. Han var ju inte ens döende! Vad trodde han? Ok, om han hade haft cancer, då kanske…

Samlar burkar
Det har gått snabbt utför för Littorin. För två dagar sedan drog han nationella riktlinjer för Sveriges framtid. Bara ett dygn senare har hans ersättare Billström redan hunnit ändra kurs i Littorin-frågan om könskvotering.
- Ja, han såg inte ut att ha det lätt. Han mumlade och fradgade. Och i ryggsäcken såg jag att han hade samlat pantburkarna som han hittat på vägen till arbetsförmedlingen, säger ögonvittnet Anna Andersson

källa dagens svenskbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar